Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip catering din Alba Iulia la care s-au depistat deficiențe grave

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a emis joi, 3 august, o ordonanță de suspendare temporară a activității în cazul unei unități de tip catering din Alba Iulia la care s-au depistat deficiențe grave în ceea ce privește respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară.
Medicii veterinari din cadrul DSVSA Alba, împreună cu inspectori ai DSP Alba, au efectuat un control amănunțit la această unitate în urma căruia a fost emisă ordonanța de suspendare a activității, până la remedierea tuturor deficiențelor constatate. De asemenea, inspectorii DSVSA Alba au aplicat o amendă contravențională în valoare de 25.000 de lei.
Printre principalele nereguli constatate se numără nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite. De asemenea, s-a constatat că unitatea nu asigura menținerea timp de 48 de ore a probelor alimentare, conform normelor de siguranță a alimentelor.
În timpul inspecției, inspectorii au observat că pereții și tavanul erau acoperiți de mucegai, iar produsele alimentare erau depozitate în contact direct cu pavimentul. De asemenea, existau probleme grave de igrasie și infiltrații de apă prin pereți, iar blocul alimentar nu era igienizat corespunzător.
Aceste deficiențe grave în ceea ce privește igiena și siguranța alimentară reprezintă un pericol major pentru sănătatea consumatorilor. Prin urmare, suspendarea temporară a activității este justificată și necesară pentru remedierea acestor probleme.
Este obligatoriu ca toate unitățile din domeniul alimentar să respecte cu strictețe normele de igienă și siguranță alimentară, deoarece acestea au un impact direct asupra sănătății publice. Consumatorii trebuie să fie protejați și să aibă încredere în produsele alimentare pe care le consumă.