Dr. Vasile Spînu – noul director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba

Dr. Vasile Spînu a fost numit, în 18 februarie 2022, prin ordin al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba.

ANSVSA a emis, vineri, Ordinul nr. 544 pentru încetarea aplicabilității Ordinului nr. 301/03.01.2022 (cu privire la exercitarea cu caracter temporar de către dr. Martin Ioan a funcției de conducere vacante de director executiv în cadrul instituției noastre).

Ulterior, ANSVSA a emis Ordinul nr. 545 cu privire la delegarea atribuțiilor corespunzătoare funcției publice de conducere vacante de Director executiv al DSVSA Alba pentru dr. Vasile Spînu.

Dr. Vasile Spînu a mai exercitat funcția de director executiv în perioada decembrie 2019 – decembrie 2021.

Dr. Vasile Spînu are o experiență profesională de peste 23 de ani și lucrează în cadrul DSVSA Alba din anul 2000, după ce anterior a profesat în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Veterinară, ocupând funcția de preparator universitar, la disciplina Morfopatologie și diagnostic necropsic.

Dr. Vasile Spînu este absolvent al USAMV Cluj-Napoca, a unui masterat în specializarea ”Diagnostic Paraclinic Medical Veterinar”, a unei diplome de studii postuniversitare în specializarea ”Administrație și Servicii Veterinare”, în cadrul aceleași universități, respectiv a mai multor cursuri/studii cu profil sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.