Controale în unitățile de depozitare a fructelor și legumelor

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba intensifică verificările în unitățile de depozitare a fructelor și legumelor, provenite/consumate în această perioadă preponderent din sursă externă, respectiv din țări terțe și/sau comerț intracomunitar.

În acțiunile de control, inspectorii din cadrul DSVSA Alba se asigură, între altele, că sunt respectate:

  • Procedura privind înregistrarea unităților de depozitare a fructelor și legumelor;
  • Cerințele generale de igienă;
  • Cerințele privind asigurarea trasabilității;
  • Programele proprii de control, bazate pe prelevare de prove și efectuarea analizelor de laborator;
  • Documentele privind controlul pentru siguranța alimentelor;
  • Limitele maxime admise de reziduuri de pesticide.

Controalele tematice pentru verificarea unităților de depozitare a fructelor și legumelor au început în 26 noiembrie și se încheie în 16 decembrie.