Anunt – Examen promovare grad profesional

Nr.10971/17.05.2024

ANUNȚ

Având în vedere prevederile H.G. nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Directia Sanitarã Veterinarã și pentru Siguranța Alimentelor Alba organizeazã examen de promovare în grad, pentru următoarele funcții contractuale:

Ordonanta Guvernului nr.42/2004:

funcția contractuală de inginer din gradul II in gradul I – Birou siguranta alimentelor;

funcția contractuală de inginer din gradul II in gradul I – Birou sanatate animala;

funcția contractuală de biolog din gradul II in gradul I – Birou sanate animala;

Modalitatea de desfășurare a examenului o reprezintă susținerea unei probe scrise din subiectele stabilite de comisia de examinare și a unui interviu

CONDITII DE DESFASURARE A EXAMENULUI DE PROMOVARE IN GRAD PROFESIONAL :

  • examenul se va organiza la sediul DSVSA Alba, str.Lalelelor, nr. 7A; Telefon: 0258835915, Fax: 0258806235 Web: alba.dsvsa.ro, E-mail: office-alba@ansvsa.ro
  • examenul consta intr-o proba scrisa, care se sustine in data de 31.05.2024 ora 10:00, sala de sedinte a DSVSA Alba, etajul 2. Data sustinerii probei interviu va fi anuntata odata cu afisarea rezultatului la proba scris.
  • dosarele de inscriere pot fi depuse la secretariatul comisiei de examinare in termen de 5 zile lucratoare de la data afisarii, respectiv 17.05.2024 – 23.05.2024
  • Pentru a fi declarați admiși candidații, trebuie să obțină minim 50 de puncte, din punctajul maxim de 100 puncte.
  • Rezultatul examenului de promovare se afișază la sediul DSVSA Alba și pe pagina de internet, în termen de două zile lucrătoare de la data susținerii acestuia.
  • Candidații nemulțumiți de rezultatul obținut pot depune contestație, la comisia de soluționare a contestațiilor, în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor, sub sancțiunea decăderii din acest drept.
  • Afișarea rezultatelor obținute de candidați la probele examenului de promovare, precum și afișarea rezultatelor soluționării contestațiilor și a rezultatelor finale ale examenului se realizează utilizând numărul de înregistrare atribuit dosarului de înscriere la examen pentru fiecare candidat.
  • Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor.

Dosarele se depun la Compartimentul Juridic și Resurse Umane și cuprind următoarele elemente:

  1. cerere de înscriere;
  2. adeverinţe din care să reiasă vechimea în gradul sau treapta profesională din care promovează;
  3. copii ale rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale din ultimii 3 ani în care s-a aflat în activitate.

Bibliografia examenului de promovare în grad este următoarea:

Pentru funcția contractuală de inginer gradul I si biolog gradul I Birou sanatate animala – OG nr.42/2004:

Bibliografia:

  1. Ordonanță nr. 42 din 29 ianuarie 2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor**cu modificarile si completarile ulterioare
  2. Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr 35 /2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale,a celor transmisibile de la animale la om ,protectia animalelor si protectia mediului ,de identificare si inregistrare a bovinelor ,suinelor,ovinelor,caprinelor si ecvideelor ,precum si a Normelor metodologice de aplicare a programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor cu modificarile si completarile ulterioare
  3. Ordinul presedintelui ANSVSA 145/2018 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, ambalare, identificare si transport al probelor destinate examenelor de laborator din domeniul sanatatii si al bunastarii animalelor, precum si din domeniul organismelor modificate genetic;
  4. Legea 53 din 2003 Codul muncii actualizat 2023

TEMATICA

  1. Ordonanță nr. 42 din 29 ianuarie 2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor**cu modificarile si completarile ulterioare

CAP I Dispoziții generale

CAP II Organizarea și funcționarea serviciilor sanitar-veterinare

CAP III Atribuții și competente ale serviciilor sanitar-veterinare de stat

CAP X  Cerinte veterinare privind deseurile animaliere, suprodusele de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, agentii patogeni de origine animala si produsele selectate de origine vegetala

  1. Ordinul presedintelui ANSVSA nr 35 /2016

Cap. I Supravegherea, profilaxia şi controlul bolilor la animale

  • Secţiunea 1 Programe naţionale de supraveghere, control şi eradicare a bolilor la animale
  • Secţiunea 6 – Acţiuni de protecţie ecologică
  1. Ordinul presedintelui ANSVSA 145/2018
  • I Prevederi generale
  • III Probe destinate examenului virusologic
  • VI Probe destinate ex micologice si micotoxicologice
  • XV Conditii de biosecuritate privind ambalarea si transportul probelor cu potential patogen
  1. Legea 53 din 2003 Codul muncii actualizat 2023
    – TITLUL I Dispozitii generale -CAP. I Domeniul de aplicare; CAP. II Principii fundamentale
    – TITLUL II Contractul individual de munca CAP. I Incheierea contractului individual de munca; CAP. II Executarea contractului individual de munca

 

Pentru funcția contractuală de inginer gradul I Birou siguranta alimentelor – O.G nr. 42/2004:

Bibliografie

  1. Codul muncii din 24 ianuarie 2003 (**republicat**) (<LLNK 12003    53 13 2_1   0 17>Legea nr. 53/2003), cu modificarile si completarile ulterioare.
  2. Ordonanta Guvernului nr 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, cu modificarile si completarile ulterioare
  3. Regulamentul  (CE) nr. 152/2009 al Comisiei din 27 ianuarie 2009 de stabilire a metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor
  4. Ordinul nr. 13 din 24 ianuarie 2005  privind  aprobarea Normei  sanitar  veterinare  sanitar  veterinare si pentru    siguranta alimentelor ce stabileste regulile de prelevare de probe de produse de  origine animala pentru examenul de laborator cu modificarile si completarile ulterioare
  5. Ordonanta  nr. 7 din 18 ianuarie 2023privind calitatea apei destinate consumului uman.
  6. Directiva (UE) 2020/2184 a Parlamentului European si a Consiliului din 16 decembrie 2020 privind calitatea apei destinate consumului uman
  7. Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 35/2016  pentru aprobarea Normelor Merodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire control si eradicare a bolilor  la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor precum si a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control in domeniul Sigurantei Alimentelor

 

Tematică:

  1. TITLUL II Contractul individual de munca

CAPITOLUL II Executarea contractului individual de munca

  1. Anexa 1 Ordonanta Guvernului nr.42/2004
  2. ANEXA VI Metode de analiza pentru determinarea constituentilor de origine animala pentru controlul oficial al furajelor
  3. integral
  4. integral
  5. integral
  6. Anexa 1 Capitolul 2 Expertiza sanitar veterinara a furajelor

Anexa 2 Capitolul 1 Programul de supraveghere si control in domeniul Sigurantei Alimentelor de origine animala Secţiunea 11 Expertiza reziduurilor la animalele vii, produsele acestora, furaje si apa.